banner

14/0/2019

Met het sluiten van de deuren van het trouwseizoen 2019, zet ik graag voor je op een rij wat de trouwtrends voor 2020 zijn. Als weddingplanner doe ik ook aan conceptontwerp en bruiloftstyling. Mijn inspiratie haal ik veelal uit het buitenland, wat ik combineer met de tendensen die ik uit mijn eigen ervaring opdoe. Voor 2020 leidt dat tot een prachtig plaatje, waar ik nu al zo zin in heb!

 

Kleur

We gaan veel aardekleuren zien komend jaar, met de nudes als basiskleur. Rustig en puur. Als je je al even aan het vergapen bent aan mooie trouwplaatjes, dan zijn je vast al de droogbloemen opgevallen. Zij komen steeds meer naar de voorgrond. Bij deze rustige kleuren vinden we juist de vormen die het geheel boeiend maken, modern en elegant. En dat zien we in de hele styling terug, rustig in kleuren en uitgesproken in vorm.

 

Eigenheid

Al jaren is iedereen bezig met de wens om een andere bruiloft te hebben, dan al die andere bruiloften. Lang durfden we enkel op detailniveau te doen wat we echt leuk vonden. Nu maken bruidsparen steeds meer grote keuzes om hun eigenheid te laten weerklinken in hun bruiloft. We durven meer! Denk aan avondceremonies, destination weddings in the middle  of nowhere,  maar ook zeer moderne bruiloften met juist details van tradities en gewoontes. Bruidsparen laten graag hun identiteit zien en doen dit uitbundig. Ik noem het authentiek trouwen, and I love it!

 

Geven

Het trouwen gaat niet alleen maar om het bruidspaar. Dat zij in de watten worden gelegd met het mooiste, het lekkerste en het kostbaarste. Helaas, dames en heren. Bruidsparen geven. Zij geven aan hun gasten. Zij geven hun een beleving, van A tot Z. Dat begint bij de uitnodiging en eindigd bij het bedankkaartje. Het drukwerk zet de sfeer. En dat wordt verder ingevuld met sublieme hospitality. De gasten ontbreekt het aan niks. Zij worden op en top gevuld en ge-entertaint.

En geven is ontvangen, want de gasten op hun beurt kunnen dit zo erg waarderen! Bruidsparen in 2020 zullen ook weer meer focus hebben op geven. Maar dan wel op die manier wat uniek is voor deze gever, wat past bij hun viering van de liefde en het leven! 

 

Less is more

Ook in trouwland blijven we de Kinfolk en Kondo-movement terug zien. We kiezen bewust en gaan voor kwaliteit. We houden van de kracht van eenvoud. Versterken wat er van nature is.

Ik doe het in mijn weddingdesign door weg te laten, en meer focus te geven op de keuzes die gemaakt zijn. Details krijgen veel meer aandacht wanneer de achtergrond rustig is. Sluit in het minimalisme aan bij de feel van de locatie en de functie en doel van dat specifieke onderdeel van je bruiloft. Ik verzeker je; hierbij wordt de beleving enorm versterkt!

 

Professionals

De trend om een professional in te huren bij je bruiloft, blijft ook in 2020 sterker worden. Bruidsparen realiseren zich steeds vaker dat ze enorm voordeel hebben bij het inschakelen van een pro in weddingland. En vinden het niet ok om die last neer te leggen bij hun omgeving. Zij zijn gewend om zaken uit handen te geven, waar zij zelf onvoldoende tijd voor hebben. Zij willen dat het gewoon goed is en op maat, precies zoals zij willen. Ik zie de trend sterk terug bij de weddingplanners en professioneel ceremoniemeesters, bij de ceremoniesprekers en babsen, bij de stylisten, en bij de muzikanten bij de ceremonies.

2 tips voor het vinden van jullie perfecte professional: Start met je weddingdesign en budget en zoek daar de passende professional bij. En let op de klik bij het kennismakingsgesprek. Jullie gaan samenwerken aan iets zo persoonlijks. Die klik moet er zijn!

 

Foto's: Pinterest  (meer van mijn  trouwtrends op mijn pinterestboard!)

Willen jullie een bruiloft, on trend en wat bij jullie past? Ik weet de combi te realiseren! Just contact!

Deel dit blog artikel