banner

13/0/2018

Trouwtrends 2019

Ben jij je bruiloft aan het organiseren en gaan jullie trouwen in 2019? Dan heb ik de nieuwste trouwtrends voor je op een rijtje. De beste trouwinspiratie voor de moderne bruid die origineel en authentiek haar droombruiloft organiseert. En hoera! Er zijn veel trends die juist bijdragen aan de authenticiteit en aan de totale beleving.

1. Donkere diepe kleuren. De trouwtrends volgen hiermee de interieurtrends op de voet. Warme kleuren zoals donkergroen, donkerblauw en bordeaurood, wellicht gecombineerd met okergeel. Op je bruiloft geeft dat een instant intieme en rijke sfeer. Vooral voor de bruiloften in de herfst en winter zijn het hele goede kleuren om in je bruiloftsstyling door te trekken. Maar ook afgezet tegen wit linnen, geeft het veel eigenheid aan een bruiloft in de lente of zomer. Tip: bij heel veel verschillende type trouwlocaties is deze trend passend, neem je moodboard met deze kleuren mee naar een locatiebezoek om te merken of het ook werkt!

 022d7cddbdec2065e5c99f0c3a244774

2. Breng de natuur naar binnen. Nog steeds zien we bij bruiloften in 2019 veel groen in de styling. Veel groen blad van juist verschillende planten om het speels te houden. Bijvoorbeeld als loper op de dinertafel, verschillende takjes aan een lint langs de stoelen bij de ceremonie en een backdrop van een bladerenmuur (ipv de flowerwall) met jullie quote of logo ertussen. Back to nature en als het niet buiten kan, dan brengen we buiten gewoon naar binnen! Binnen deze trend zie je nog 2 grote verschillen; enerzijds de less is more vibe in het kinfolk thema, en anderzijds juist de overdaad aan groen in het botanische thema. Wat vind jij mooi en wat past bij jullie locatie?

e9352931764d7c40d356706849d2822d

 

3. Combinaties van stijlen. Rustieke en industriële trouwlocaties blijven hot maar worden in 2019 gestyled met een contrasterende stijl. Vooral elegante styling elementen worden gecombineerd met de stoere basis. Zo zijn de kale robuuste tafels uit, en gaat er veel strak linnen op. Je gasten op strobalen laten zitten, doen we ook niet meer, daar huren we hippe stoelen voor. Maar dan wel in die mooie balken schuur.

 c4d5b7de7f39016e918b3b5c3dc8ef45

4. Social eating. De bruiloft is toch meer een sociale happening aan het worden, dan iets wat heurt. Veel van jullie liefste mensen samen, die natuurlijk voor jullie komen maar het onderling ook heel gezellig hebben. Dat wil je! De shared dinners horen daarbij, en dan niet de buffetten waarbij iedereen in beweging is. Nee, juist de tafels waarbij iedereen eet van de plank in het midden waar een proeverij van lekkers staat uitgestalt. Met elkaar. Maar ook de walkin dinners blijven favoriet, omdat het het gesprek en de sfeer niet stoort die er vanuit de receptie bestaat. En wat ligt er dan op je bordje? Veel biologisch eten met eerlijke en uitgesproken smaken.

68cd3873c3e72d54118e558ca1cd1cfb

5. Videografie. Is er nog iemand die trouwt zonder een videograaf, die de beleving vastlegt van de mooiste dag van jullie leven? De film brengt jullie voor altijd instant terug naar het moment, laat het je herbeleven. De videograaf hoort in jullie pallet van leveranciers die jullie dag samen laat komen. En het hoort een vaste plek te krijgen op de begroting. Vaak zie ik nog dat het een sluitstuk is. Een laatste beslissing om het toch maar te doen. Echt, doe het. Het is het zo waard! In aansluiting van deze trend, zien we steeds meer video-technische zaken terug op bruiloften zoals de videobooths en de Virtual Reality brillen. Het draait allemaal om de beleving.

a4c248aa1f4283d75b0b33ce0ecb5592

6. First Look als event. Steeds meer bruidsparen erkennen het first look moment als 1 van de mooiste momenten van de dag. Het moment dat jullie elkaar voor het eerst zien als bruid en bruidegom. Bovendien is het de gezamenlijke start van jullie dag. En dus ga je daar aandacht aan schenken. Van tevoren denk je erover na waar je dat wilt, hoe je dat wilt en wie daarbij mogen zijn. Hoe is die omgeving gestyled en heb je een second shooter nodig om beide uitdrukkingen te vereeuwigen? Ja, steeds meer bruidsparen nemen de first look op in hun draaiboek en laten daarbij niks over aan het toeval. Dat hoeft ook niet. Want hoezeer je het ook regisseert, de emotie blijft altijd onvervalst mooi.

Styled Shoot Meral Soydas websize 56

7. Duurzaam in bedankjes. De duurzame trend blijft zich ook in trouwland doorzetten. In 2019 gaan we ook weer 2x nadenken over de nietszeggende bedankjes aan het einde van het feest. We willen niet meer iets geven wat of direct in de prullenbak belandt,  of in het gunstigste geval in het laadje met rommeltjes. Liever geven bruidsparen in 2019 hun gasten iets tijdens de bruiloft, wat bijdraagt aan de beleving. Zet daarom je budget voor de bedankjes om in een budget voor een extra klapstuk, zoals het inhuren van een videobooth, een pianobar, een vuurwerkshow of een heerlijke late night snack. De herinnering van het moment is zoveel meer waard dan de gepersonaliseerde pizzasnijder.

naamloos

8. Customize. Maak jullie bruiloft uniek!. Iedereen wil zich onderscheiden met zijn huwelijk. Natuurlijk moet het origineel en authentiek zijn. De manier om dit te bereiken is door veel op maat gemaakte details toe te voegen. Bruiloftstyling is hierbij the way to go. Elk jaar zet deze trend zich meer door. Ook in 2019 zullen weer meer bruidsparen hun drukwerk apart voor hun laten ontwerpen, in de stijl en kleur die kenmerkend zal zijn voor hun dag. De bloemen zoeken ze hier op maat bij uit. En ja, de bruiloft in 2019 kan niet meer zonder een signature drink. Even slikken is het wel, want al die extra's kosten geld. Alles op maat, is duurder dan wanneer je de standaard in de winkel koopt. Bedenk dus goed hoeveel het je waard is, waar je de nadruk op wilt leggen en hoeveel procent van je begroting je over hebt om tot een uniek geheel te komen. It’s all-in the planning..

ece20e55597dbf8bc712715b9c2d85d9

 

Laat je inspireren door deze trends, kijk wat bij jullie past en waar je heel blij van wordt. Mijn hooft loopt bij deze trends over van de toffe ideeën. In mijn gesprekken met bruidsparen kan ik hen dan ook altijd voorzien van tips en adviezen die aansluiten bij hun dromen en wensen. Juist om het uniek en eigen te maken.

 

 

Inspiratiefoto's: Pinterest. Meer inspiratie? https://nl.pinterest.com/ELSKERLIVETnl/

Overzichtsfoto, banner en First Look: Meral Soydas Photography voor de styled shoot: De Hollandse Meesters

 

Deel dit blog artikel