banner

16/0/2017

ELSKER LIVET vindt een bruiloft echt geslaagd als dit een totale beleving is voor het bruidspaar èn haar gasten. Een ervaring met impact, doordat het binnenkomt in de ziel en het nooit meer verlaat.

Ik heb het er altijd over hoe jullie moeten doen waar jullie echt bijzonder blij van worden. Alles moet bijdragen aan dit gevoel van geluk op jullie huwelijksdag. In het ontwerp en de organisatie van jullie huwelijk streef ik ernaar dat die beleving optimaal benut wordt. In deze blog geef ik de gouden tips hoe je een totale beleving kan realiseren.

De totale beleving maakt dat iedereen op jullie bruiloft maximaal in het moment is. Vergeet dat de rest van de wereld bestaat. Het geeft kippenvel en geluksmomenten, voor jullie en jullie gasten. De totale beleving zal maken dat iedereen de bruiloft altijd zal herinneren als de dag van gisteren. Over jullie huwelijk zal nog lang worden nagepraat.

Bij een totale beleving klopt het hele plaatje. Dit komt doordat er gekozen is voor een bepaald concept met een duidelijke sfeer. Vervolgens is dit de leidraad voor alle keuzes die gemaakt worden in het proces van de organisatie (en geloof mij; dat zijn veel keuzes ;-)) Door alle elementen vervolgens met elkaar te verbinden en elkaar te laten ondersteunen, wordt de beleving versterkt en uitvergroot. Durf dus te kiezen voor een concept en wees consequent in de doorvoering van de sfeer. Let op: dit kost niks extra!

Denk aan je first impression. Die kan je niet overdoen en zet de toon. Hierbij gaat het bijvoorbeeld over de uitnodiging; het uiterlijk van de vormgeving en de toon van de tekst. Als het goed is, worden jullie hier direct in herkent en zien jullie gasten direct uit naar jullie bruiloft.

Net zo belangrijk is de last impression. Zorg dat de beleving duidelijk en warm wordt afgerond en jullie gasten voldaan naar huis gaan. Dat bereik je door hen dankbaar te zijn voor hun aanwezigheid (bedankje) en door ervoor te zorgen dat ze nog iets lekkers krijgen voor vertrek (late night snack).

Tussen deze impressions dient alle focus te gaan naar de zintuigen. Alle zintuigelijke prikkels worden omgezet naar beleving. Bedien dus de zintuigen en stem ze op elkaar af.

  • hoe ziet de locatie eruit en welke toegevoegde details ondersteunen het unieke concept?
  • welke muziek horen jullie op welke momenten, en in welke mate is de muziek aanwezig?
  • welke gevoel kregen jullie de eerste keer toen je de locatie bezocht en hoe kan je dit versterken?
  • hoe ruikt het op jullie locatie, welke geur graag je zelf, hoe ruiken de bloemen en het eten?
  • hoe smaakt het eten en het drinken en op welke momenten wordt dit geserveerd?

Zorg goed voor jullie zelf op deze dag. Bedenk wie je in de ochtend om je heen wilt hebben en welke muziek je wilt horen terwijl je mooi gemaakt wordt. Bouw rustmomenten in, voor jullie twee samen en maak hier verwenmomenten van. Geef betekenis aan de beleving door je woorden enkel uit je hart te laten komen deze dag. Vertel jullie verhaal.

Zorg goed voor je gasten. Laat hen weten dat je het belangrijk vindt dat ze erbij zijn deze dag. Gebruik tradities in de dag. Deze triggeren herinneringen bij de gasten aan andere mooie belevingen of geven nieuwe ervaringen mee. Laat de gasten weten waar ze zijn. Bijna elke locatie heeft een bijzonder verhaal. Door het te vertellen, hechten de gasten extra waarde aan de locatie en hun aanwezigheid.

Om tot een totale beleving te komen, moet je voorbereiding hierop gericht zijn. Door rekening te houden met bovenstaande punten, zet je al echt een andere bril op. Op jullie bruiloft wil je zelf optimaal genieten van deze totale beleving en doe je er goed aan je rol als gastvrouw/heer, coördinator en regisseur over te dragen aan een goede ceremoniemeester.

Willen jullie een totale beleving voor jullie bruiloft en kan ik jullie hierbij helpen? Dat doe ik graag! Samen kunnen we kijken hoe we dit ook voor jullie kunnen realiseren. Let's get it started!

 

Deel dit blog artikel