banner

14/0/2017

De styling van je bruiloft

ELSKER LIVET vindt de styling van een bruiloft meer dan alleen leuk. Het maakt het af. De juiste styling vergroot het concept en daarmee de authenticiteit van het bruidspaar. Het is daarom logisch dat ik de styling niet aan het toeval overlaat, maar ook hier een professionele planning op los laat.

Het stylingplan begint met het conceptontwerp van het bruidspaar, dat ik met hen creëer. Hieruit blijkt sfeer, kleur en beleving. Dit wordt vertaald naar een moodboard, wat de basis zal vormen voor alle verdere keuzes en afstemming met leveranciers.

Vervolgens is het belangrijk, binnen de algehele begroting, een budget te bepalen voor alle stylingzaken. In de keuzes die je maakt voor de locaties moet dit een vaste afweging zijn; wat kost de locatie en hoeveel styling is daar nodig om tot het juiste concept te komen. Maak gebruik van de kracht van de locatie en van de knowhow en ideeën die daar aanwezig zijn.

Na het vastleggen van de locaties is het tijd om een overzicht te maken van de verschillende onderdelen die je wilt stylen naar jullie concept. Welke vinden jullie belangrijk en willen jullie extra aandacht (en budget) geven. Bijvoorbeeld het drukwerk, de first sight locatie en de ceremoniebackdrop. Ik gebruik hiervoor de stylingchecklist die ik heb samengesteld, waarmee ik niks over het hoofd zie.

De styling krijgt een eigen planning. Bij mij gaat dit met name over de inkoop, de logistiek en de techniek. Voor jullie kan dit ook betekenen dat je op tijd moet beginnen met de DIY en het inschakelen van jullie creatief netwerk. In mijn planning wordt ook de afstemming met de leveranciers opgenomen, zodat bijvoorbeeld de bloemist de juiste bloemen kan inkopen, de fotograaf de styling op zijn shootlist zet en de locaties toegepaste werkplannen kunnen opstellen.

Mijn stylingplan wordt ten slotte onderdeel van het draaiboek. Ik plan de opbouw en de afbouw in van de styling, ik maak een inschatting van tijd, mankracht en materiaal. Natuurlijk hoort bij een plan , ook altijd een plan B. Door van tevoren te bedenken welke risico's jouw stylingplan bevat, kan je anticiperen op de mogelijke situaties (...bijvoorbeeld slecht weer..).

Met een goed stylingplan draag je bij aan de totale beleving, wat een bruiloft volgens mij moet zijn. Het brengt onderdelen samen en verteld jullie verhaal. Het geeft invloed op de sfeer, maakt persoonlijk en kleurt de herinnering.

Kan ik iets betekenen voor jullie? Willen jullie meer weten over hoe een stylingplan jullie bruiloft een upgrade naar een totale beleving kan geven? Neem contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking!

 

Deel dit blog artikel